Проверете и пробајте за што се може да го користите лукот
Научно истражување покажало дека организамот на човекот ќе биде подобро заштитен ако јаде лук наутро пред појадокот, бидејќи со тоа се зголемуваат антибактериските својства.
Лукот има над 400 активни состојки. Тој е извор на витамините A, Б1, В2 и Ц, минерали, диетални влакна, аминокиселини, есенцијални масла, растителни масла, ензими, железо, јод, калциум, калај, сулфур, селен и фосфор.
Но, како што објави „Позитивмед“, постои уште еден начин на кој можете да го искористите лукот.
Треба да го изгмечите, да го ставите на фластер и да го залепите на кожата, поточно на тој дел каде имате брадавици, ако се предизвикани од ХПВ.
Менувајте ги фластерите во тек на две недели и ќе се уверите во неговата ефикасност.