од категоријата

Македонија

Најновата омикрон варијанта на коронавирусот може да биде најлоша досега

Британски „The Sun“ пишува дека најновата омикрон подваријанта што се шири во Велика Британија би можела да биде најлошата варијанта досега. БА.5 го води летниот бран на Ковид-19, а американскиот лекар Ерик Топол изрази загриженост за…

Двајца починати и 297 нови случаи на Ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.113 тестови, а регистрирани се нови 297 случаи на КОВИД-19: Скопје – 174, Куманово – 21, Битола – 17,…

266 нови случаи на Ковид-19 во земјава

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 953 тестови, а регистрирани се нови 266 случаи на КОВИД-19: Скопје – 168, Куманово – 17, Битола – 14,…

293 нови случаи на Ковид-19 во земјава

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.254 тестови, а регистрирани се нови 293 случаи на КОВИД-19: Скопје – 157, Куманово и Битола – по 19,…

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат  притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и…

Во последните 3 дена регистрирани 180 нови случаи на Ковид-19 во земјава

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 24.06 до 26.06.2022): Направени се 2.880 тестови, а регистрирани се 180 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 118, Охрид…

Нема починати лица а регистрирани се 110 нови случаи на Ковид-19 во земјава

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 894 тестови, а регистрирани се 110 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 72, Битола – 8, Куманово – 6,…

Нема починати лица а регистрирани се 91 нов случај на Ковид-19 во земјава

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.067 тестови, а регистриран е 91 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 65, Куманово - 8, Битола – 6, Охрид –…

2 лица починати и 60 нови случаи на Ковид-19 во земјава

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 842 тестови, а регистрирани се 60 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 52, Битола, Прилеп, Тетово, Кавадарци,…

Ковид и кардиоваскуларните болести најчести причини за смрт, бројот на умрени лани зголемен за 10,7…

Бројот на умрените лица во земјава лани е зголемен за 10.7 % во однос на претходната година и изнесува 28 516. Поголем број се од машки пол, и тоа 15 155 или 53.1 %. Бројот на умрените доенчиња изнесува 85, a нивното учество во вкупниот…