Ако ви застане коска од риба во грло, еве како да си помогнете

Ова се некои од методите кои ќе ви помогнат доколку ви се заглави коска од риба а не можете веднаш да отидете на лекар:

Кашлајте- кашлањето е интинктивна реакција која може да ви помогне. Кашлањето може да помогне и коската да се исфрли на наједноставен начин.

Маслиново масло- лажица маслиново масло може да ви помогне, секако, ако сте проголтале мала коска.

Банана- ставете малку банана во уста додека устата не стане влажна, а потоа проглтајте.

Побарајте медицинска помош- иако ова ви се чини неважно, би требало да побарате медицинска помош, бидејќи на тој начин успешно ќе ја отстраните коската од грлото.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.