Увото во внатрешноста е осетливо и ранливо, па доколку користите стапчиња за чистење, можете да предизвикате инфекција и силна болка. Многу едноставно не сфаќаме дека таа работа може да биде опасна. Само во Англија, секоја година 7.000 луѓе се хоспитализирани замо затоа што со стапчињата за…
Повеќе...
Сите знаеме дека пушењето цигари е штетно по здравјето, но сепак многумина не успеваат да се ослободат од оваа лоша навика. Но, ова видео дефинитивно ќе ви помогне во одлуката конечно да преземете нешто околу ваквата зависност. Медицинската сестра Аманда Елер од САД споделила две видеа на…
Повеќе...
За овој појадок организмот ќе ви каже: Фала ти што ми го даде ова! Kapдиоваскулapниот хиpyрг, доктор Емир Солаковиќ, го привлеkyва вниманието со своите изјави за здрав начин на живот пред се бидејќи на гледачите им се обраќа директно и без влakна на јазикот. Во текот на гостувањето во една…
Повеќе...
Наскоро ќе почне да се тестира на луѓе природен фластер за срце , направен од милион матични клетки , со кој може да се поправат оштетувањата на срцето предизвикани од срцев удар. Живата крпеница на срцето е фасцинантен изум. Се одгледува во лаборатории од примерок на клетки од…
Повеќе...