Зошто треба секој ден да јадете аронија?

Билка на иднината

Аронијата често ја нарекуваат билка на иднината бидејќи има повеќекратна функција кога станува збор за нашето здравје. Таа помага во борбата против грипот, но исто така ја лекува анемијата и одржува добар имунитет.

Аронијата го прочистува телото од штетни материи и се користи како антиоксиданс, бидејќи спречува создавање на слободни радикали. Ова растение го забавува стареењето на организмот и спречува развој на хронични и нехронични болести.

Докторите препорачуваат секојдневна консумација на аронија, а може да се консумира како сок или едноставно да изедете неколку зрнца од истата.

Аронијата го одржува нормалниот притисок и лекува анемија. Почетоците на нејзиното користење како природен лек се поврзуваат со употребата на Индијанците, кои ја користеле против настинки.

Коментари

коментари