Зошто треба да појадувате дома?

148

Најновите истражувања на нутриционистите покажуваат дека ритамот на современиот живот наложува појадокот да биде единствениот оброк што го јадеме дома и затоа треба да обезбеди доволно енергија за почеток на денот. Намалувањето на телесната тежина не зависи толку од врзаноста со самиот термин појадок колку од правилната периодизација на оброци.

Оние што редовно јадат, имаат три главни оброци и две ужини, полесно ја одржуваат својата телесна маса и полесно губат килограми ако се на диета.

Затоа најдобро е да се појадува дома, ужината да се состои од овошје или плочки од компримирани житарки. Три часа по ручекот да се консумира една овошна ужина и количински поскромна вечера, најдоцна два часа пред спиење.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.