Зошто некои луѓе сакаат да ги отстранат тетоважите?

491

Здравствените работници препорачуваат симнување на тетоважите од две причини. Едната од нив е заштита на кожата, која според лекарите ако е тетовирана е повеќе изложена од се почестата појава на рак на кожата. Втората причина е мошне прозаична, бидејки, во принцип, работодавачите тешко се одлучуваат да вработат млади луѓе со тетоважа, бидејки, како што велата испитувањата, сликањето по телото веднаш ги наведува на помислата дека се работи за личност што е зависна од дрога.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.