Зошто не треба да ставате парфем позади уши?

167

Кога ставаме парфем, прво почнуваме од врат, капка или две ставаме позади уши за прамените од косата да го разнесат неговиот мирис. Меѓутоа, американските дерматолози сметаат дека над вратот би требало да го скокнат тој дел да ставаат парфем.

Имено, секој парфем содржи висок процент на алкохол, а кожата околу уши е многу осетлива, со годините таа станува сува и брзо старее така да брчките на вратот се неизбежни. Парфемите само го забрзуваат овој дел.

Од истата причина би требало да ги избегнувате и миристе да ги ставате на врат, стручњаците советуваат дека е најдобро неколку капки да ставите на вашата коса. Осве тоа добро е од парфемот да прснете малку и на задниот дел од вратот односно на делот измеѓу кожата и вратот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.