Зошто не треба да седите со скрстени нозе!

Ваквото елегантно седење не е добро за здравјето, затоа што се зголемува крвниот притисок, предизвикува болки во колковите и грбот и добивате проширени вени.

Истражувањата потврдуваат дека овие здравствени последици се јавуваат поради премногу седење со скрстени нозе, затоа најдобро би било да престанете со ова седење.

Наместо тоа, додека седите нозете треба да ви бидат исправени и двете да го допираат подот или, пак, додека сте дома, да ги испружите на кревет.

Доколку веќе морате да седите со прекрстени нозе, обидете се тоа да трае што е можно пократко.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.