Зошто не треба да пиете кафе на топло време?

Кафето не е најдобар пријател на сонот, па ако за време на летото сакате да се наспиете, избегнувајте кафе.

Кофеинот го зголемува крвниот притисок и го забрзува пулсот. Водете сметка, бидејќи тоа се случува само во моментот кога се пие кафето, па постои можност од удар.

Кафето ја дехидрира и суши кожата, па тоа доведува до побрзо стареење и создавање брчки.

Кафето и топлото не се добра комбинација. Кафето го зголемува лачењето на хормонот на стрес, адреналин и кортизол кои можат да ги зајакнат симптомите на анксиозност и да доведат до пад на шеќерот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.