Зошто мажите за брак попрво би одбрале несимпатична отколку убава жени?

Научниците објаснуваат дека мажите за долгорочна партнерка бараат не толку убава жена затоа што претходни студии покажале дека многу убавите жени често се неверни, што момците потсвесно ги одбива на долгорочен план. Што се однесува до кратките афери, тука не ги интересира многу дали се верни или не.

Жените, од друга страна, повеќе ги привлекуваат мажи со мажествени црти бидејќи оставаат впечаток на некој кој ќе може да се грижи за нив и за нивните деца.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.