Зошто е добро да пиете цеден лимон?

Лимоните се одличен извор на Ц витамин кој е есенцијален за раст и развој на телото. Еден лимон содржи околу 30-40 mg витамин Ц.

1. Лимоновата вода е за детокс и чистење на организмот

Примарната состојка на лимоните е цитратот кој функционира како инхибитор за токсините кои се собираат во телото како кристали. Цитричната киселина ја зголемува можноста на организмот да се ослободува од овие штетни материи.

Ја зголемува функцијата на ензимите и го стимулира црниот дроб.

2. Лимоновата вода го подобрува варењето

Цитрусните флавоноиди помагаат и храната да почне побрзо да ви се вари и обработува во организмот. Функционираат како тоник кој помагаат на хлороводородната киселина во организмот побрзо да ја вари храната.

3. Лимоновата вода ја зголемува алкалноста

Алкаизирањето е процес на неутрализирање на киселоста на телото. Телото само по себе како што собира и складира токсини со текот на времето, така станува и кисело па заради тоа, често можете да имате желудочни киселини, проблематичен стомак, ацидоза…

Лимоновата вода му помага на телото да не ги задржува киселините.

4. Слабеење, намалување на имунитетот

Како за почеток, секој организам може различно да реагира на лимоновата вода, но во основа со неа се заменуваат пијалаците кои се полни со шеќер и на тој начин се слабее.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.