Зошто денот треба да го започнете со медитација?

Се повеќе се практикува овој вид на духовни вежби. Таа претставува помошна алатка која може да влијае, па дури и да спречи стресни ситуации на кои сме изложени секојдневно. Различните благотворни дејства на медитацијата се веќе познати, а ние ви откриваме зошто би треба секој ден да го започнете со медитација.

  • Помалку стрес
  • Го убрзува метаболизмот
  • Го успорува стареењето
  • Намалува болка
  • Поубав сон

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.