Зошто дебелите луѓе се посреќни?

Лицата со прекумерната тежина по посреќни, покажа најновото истражување.

Вишокот килограми често е поврзан со зголемен здравствен ризик, вклучувајќи ги тука проблемите со срцето, дијабетесот и инфракт.

Но, новото истражување покажа дека дебелите луѓе се посреќни.

Истражувањето го спровеле научници од Универзитетот Бристол, кои откриле дека дебелите луѓе имаат живеат помирен живот. Испитаниците себеси се доживуваат како помалку нервозни луѓе и помалку напнати.

Коментари

коментари