Змиите бегаат од оваа средство!

Силниот мирис на нафталинот им пречи и на змиите.

Поради тоа експертите го препорачуваат како средство со кое може да се заштити околината на куќата од овие влекачи.

Употребата е многу едноставна. Се расекува пластично шише со кое се покрива нафталинот фрлен на земјата за да не го испере дождот, а змиите го чувствуваат на голема оддалеченост и никаде во околината не се задржуваат.

Инаку змиите важат за корисни животни зошто ги уништуваат глодарите, а при шетање во висока трева и на места каде можат да се појават треба да се носат соодветни обувки.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.