ЗдравоТаравари – Ако нешто не ви чини во здравството пишете му на Таравари на 071/349-999

Министерството за здравство воведе нова телефонска линија за директна комуникација на граѓаните со ресорниот министер Арбен Таравари преку мобилните апликации viber и whatsapp.

Почнувајќи од денеска функционира и телефонската линија 071/349-999 на која граѓаните преку електронска порака може да се обратат до министерот со идеја, предлог, пофалба или пак за одредени неправилности, обиди за корупција и нерегуларности со кои се соочиле во функционирањето на здравствениот систем.

– Целта на #ЗдравоТаравари е лично да ги слушнам мислењата и искуствата на граѓаните од здравствениот систем и заеднички да ја смениме перцепцијата за нашето здравство, се вели во писмената изјава на министерот Таравари.

Министерството за здравство потсетува дека комуникацијата со министерот Таравари ќе се одвива единствено со електронски пораки преку viber и whatsapp кои може да ги испрати секој граѓанин на телефонскиот број 071/349-999.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.