Застрашувачка фотографија – Како не смеете да отстраните тетоважа од телото!

Дваесет и едно годишна студентка го споделила своето лошо искуство со светот покажувајќи што може да се случи доколку решите да отстраните тетоважа со погрешен метод.

Пасуда Реав од Тајван истетовирала голема ружа на своите гради. Таа ја направила тетоважата пред една година. Но подоцна се вработила и поради тоа сакала да ја отстрани тетоважата бидејќи сакала да изгледа попрофесионално на работното место.

Таa се обидела со Рејуви методот. Тоа е отстранување на тетоважа со помош на хемикалија. Подлегнала на процесот во февруари, но по неколку дена кожата се вцрвенила и почнала да отекува.

По два месеци таа се решила на отстранување на тетоважата со ласерски третман но поради првиот несупешен обид за отстранување на тетоважата таа останала со голема лузна на градите.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.