Зачин од кујната кој помага во спречување на срцев удар!

Сигурно црвениот пипер го користите во кујната за правење на омилените јадења, но веројатно не знаете дека може да ви годи и за здравствената состојба. Зачинот од црвен пипер може да ви служи како лек, а и припаѓа на истата група билки како компирите и доматите.

Многу истражувања покажале дека содржи многу „здравје за себе“ и лековити предности, а најчесто се користи за превенција од срцев удар. Освен тоа, црвениот пипер може да се користи и за запирање на крварењето, пишува „Worldhealthinfo”.

Црвениот пипер содржи витамини А и Ц, каротеноиди и антиоксиданти.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.