За цистит никако не пијте увин чај и брусница во исто време

1,165

Популарните лекувања за уринарни инфекции со природни препарати можат да помогнат, но во текот на терапијата и да одмогнат. Ако пиете антибиотици, не треба истовремено да претерувате со количината на испиениот чај. Најпознат чај за ублажување на симптомите предизвикани од циститот е увин чај. Се препорачува дневна доза од 10-12 грама. Но, никако не смеете да го киселите со лимон ниту истовремено да земате витамин Ц. За одржување на здравјето на уринарниот тракт и за лекување на инфекцијата, по третманот со увин чај и антибиотиците, се препорачува брусница. Увиниот чај и сокот од брусница не смеат никогаш заедно да се консумираат.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.