За што служи овој додаток на кошулите?

Денес апсолутно нема никаква причина, но јамката на грбот од машките кошули некогаш одлично функционирала.

Таа е всушност остаток од морнарска традиција која се јавила во кројот на машката облека во 1960-тите, бидејќи војниците трагале по одличен начин на сушење на гардеробата, па кошулите со помош на ова ги закачувале на бродарските куки. Така не можеле да се изгужваат, па не морале да ги пеглаат.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.