За што се служи зелениот чај?

Зелениот чај кој потекнува од Кина и Индија глобално е употребуван со векови благодарение на неговите здравствени придобивки. Самиот пијалак чај е втор на место во светот по водата како пијалак кој се конзумира. Одвоено црниот чај зафаќа 78%, а зелениот чај 20%.

Во минатото традиционално особено во Кина се употребувал за залекување на рани и контрола на крвавењето, подобрување на варењето како и одржување на срцевото и менталното здравје.

Помага и при слабеење, ве снабдува со потребните антиоксиданси и на тој начин го подобрува варењето на масните, трошењето на калориите и севкупно повишување на енергијата.

Предлог: Конзумирајте го топол или ладен пред секој оброк и незасладен.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.