За што е корисна лушпата од банана?

Нахранете ги цвеќињата

Ставете ја лушпата од банана во голем сад полн со вода, измешајте ја смесата, а потоа едноставно налејте ја оваа смеса во саксиите со цвеќе. Лушпата од банана брзо се разградува и во земјата испушта голема количина на хранливи материи.

Ублажете ја алергијата и чешањето

Нанесете лушпа од банана на местото каде сте се исфрлале за да го ублажите чешањето и да го поттикнете процесот на лекување.

Нахранете ги животните

Слободно можете да додадете мелени суви лушпи од банана во храната за домашни животни како што се кокошки, свињи, зајаци и говеда.

Омекнете го месото при печење

Додадете лушпа од банана во сад за печење, со цел да спречите парчињата месо без коски и кожа да се исушат во текот на печењето.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.