Wi-Fi уредите се опасни по здравјето!

Поради поврзување на Интернет, нашите бежични уреди – телефон, таблет и лаптоп корисат уред – рутер кој ги емитува елктромагнетните бранови или WLAN сигналите кои можат да бидат опасни по здравјето на човекот. Британската здравствена агенција направила истражување во кое се покажао дека лошо влијаат на развојот на билките, но и на здравјето на луѓето.

Резултатите од претераната изложеност на Wi-Fi се:

– постојани главоболки

– хроничен умор

– несоница

– болки во ушите

– деконцентрација

Една работа што можеме да направиме и на некој начин да се заштитеиме од деструктивните влијанија на технологиите, за почетко обидете се да не спиете во просторијата во која се наоѓаат уредите.

Или пак можете да го исклучите Wi-F доколку не ви теба, и никако рутерот да не го ставате во кујната или во спалната соба.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.