Возењето велосипед лошо влијае на сексуалниот живот!

331

Резултатите од неодамнешното истражување објавено во списанието “The Journal of Sexual Medicine” покажуваат дека премногу време поминато на велосипед може да ја направи вашата вагина помалку сензитивна или да го ослабне вашето сексуален живот.

Во студијата е заклучено дека доколку воланот е понизок од седиштето, тоа доведува до поголем притисок на половиот орган, а тоа е уште повеќе доведува до губење на гениталната чувствителност.

Меѓутоа, овој проблем не се однесува исклучиво на поубавиот пол, Недостатокот на половата чувствителност може да се појави и кај мажите, а во екстремни случаи дури може да доведе до еректилна дисфункција.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.