Во оваа работа, мажите се исти како и жените …

Нема да признаат, но....

213

Мажите и жените во многу нешта се различни, но едно неодамнешно истражување дека во една работа се исти – барањето совршена фризура.


Резултатите велат дека дека мажите во текот на животот менуваат до пет различни фризури, а за најдобрата се одлучуваат некаде околу 32-та година. Интересно е тоа што и жените го прават истото и возраста е иста, само што тие во просек ќе пробаат до седум различни фризури. Дури 65 проценти од испитаниците бираат фризура што лесно се одржува, додека 10 проценти велат дека нивните партнерки одлучуваат за изгледот на фризурата.

Машката популација најмногу сака фризура како на Дејвид Бекам и Бредли Купер, додека две третини сакаат да изгледаат како Џорџ Клуни.

Вообичаено е мислењето дека мажите не се под импресија од трендовите кога е косата во прашање, но истражувањето покажува дека голем број од мажите се обидуваат да пронајдат свој препознатлив стил. Според професионалците машката фризура го покажува и карактерот на модерниот маж.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.