Внимавајте, овие симптоми алармираат за рак на јајници!

Не е алармантно ако се појави било кој од долунаведените симптоми. Алармантно е доколку тие симптоми постепено се влошуваат или траат со иста јачина повеќе од една недела и не поминуваат.

Симптомите кои најчесто се забележуваат кај рак на јајниците се:

  • проширување на стомакот и постојано чувство на подуеност кое не поминува
  • често мокрење
  • болки во карличниот предел
  • крварење и во менопауза
  • губење на апетитот
  • ректално крварење
  • преобилни менструални крварења
  • менструални крварења кои покрај својата обилност траат подолго од вообичаеното
  • хроничен замор и изнемоштеност

Извор: мама365

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.