Внимавајте: Овие предмети предизвикуваат негативна енергија во домот!

Според фенг шуи правилата неколку работи во вашиот дом привлекуваат негативна енергија и ја блокираат позитивната, а поради сето тоа од тие предмети морате веднаш да се ослободите.

Суво цвеќе

Со оглед на тоа дека живото цвеќе симболизира раст и напредок, додека сувото цвеќе според фенг шуи морате веднаш да го отстраните од домот бидејќи тоа предизвикува стагнација и не придонесува за напредок на домот.

Скршени предмети

Според фенг шуи скршените предмети исто така привлекуваат негативна енергија во домот и подобро е истите веднаш да ги фрлите и да го испразните просторот.

Непосакувани подароци

Барем еднаш во животот секој добил подарок кој не му е драг и не го сака, но сепак го чува, а чувањето на ваквите предмети влијае на вашата среќа и мир во домот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.