Внимавајте, оваа ознака на кремите за сончање е поважна од заштитниот фактор

Повеќето луѓе кога купуваат крема за сончање единствено обрнуваат внимание на заштитниот фактор. Сепак, овие креми имаат уште една многу важна ознака која ја означува ефикансноста на заштитата оценета со ѕвездички, а експертите во ова поле препорачуваат на неа да се обрне големо внимание.

Една ѕвездичка е минимална заштита, две – средна заштита, три – добра, четири – многу добра затштита и пет одлична.

Така, прозизвод со SPF 30 и 4 или 5 ѕвездички се смета за најдобра комбинација за заштита од сончевото зрачење.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.