Внимавајте на труења со храна поради пеколните горештини

Инфекциите од храната, се предизвикуваат од салмонела, шигела итн, како на ниската лична хигиена, од јадење на неприпремен зеленчук, неприпремена или неправилно конзервирана храна како: месото, јајцата, саламите, морските плодови, млекото, салатите итн.

Интоксикациите поради храната доаѓаат од прехранбените производи со токсична содржина на стафилококус, паразити итн. Интоксикациите се случуваат од употребата на храна со поминат рок, храна што е неправилно приготвена, или неправилно стоплена итн.

Бројот на здравствените прегледи во Здравствените Установи во земјава е зголемен овие денови како резултат на покачувањето на температурите. 

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.