Внимавајте: Гледањето телевизија дебелее!

Најновото истражување на американските научници покажа дека гледањето акциски филмови е поврзано со дебелеење.

Телевизијата е поврзана со дебелеење поради три главни фактори: рекламирање брза храна, поминување повеќе време во седечка положба, и одземање внимание поради што луѓето не знаат колку јаделе.

Во студијата научниците следеле 94 студенти кои конзумирале храна пред телевизија гледајќи различни програми. Утврдено е дека учесниците во истражувањето во текот на гледањето акциски филмови изеле речиси двојно повеќе храна и внеле 65 отсто повеќе калории. Тој феномен е забележан и кај мажите и кај жените, иако повеќе бил изразен кај мажите учесници во студијата

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.