Владата предвидува награда од 20% од основната плата за 2 месеци за секој од за најизложените здравствени работници

Министеството за здравство на официјалниот „Фејсбук“ профил соопшти дека Владата предвидува награда од 20 проценти од основната плата за два месеца за здравствените работници.

“Благодарност за најизложените здравствени работници во борбата против КОВИД-19! Владата предвидува награда од 20% од основната плата за 2 месеци за секој од нив. Тука се вклучени докторите и медицинскиот персонал на Клиниката за инфективни болести, инфективните одделенија, Инситутот за јавно здравје и Центрите за јавно здравје, како сите членови на тимовите од итна медицинска помош.”

Благодарност за најизложените здравствени работници во борбата против КОВИД-19! Владата предвидува награда од 20% од…

Gepostet von Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë am Montag, 18. Mai 2020

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.