ВИДЕО: Зошто никогаш не треба да се стискаат мозолчињата?

3 причини да не го правите ова

679

Медицинските експерти одамна утврдиле дека мозолчињата никако не треба да се чепкаат, а посебно не оние кои се наоѓаат на лице.

Bright Side на многу сликовит начин образложил зошто никогаш не треба да се чепкаат мозолчињата.

  • – постои ризик од инфекции
  • – воспаленото место може да се воспали уште повеќе
  • – ќе ви остане белег.

Посебно е нагласено да не се допираат деловите околу носот. Имено, на тоа место на лицето се наоѓаат крвните садови кои водат директно до мозокто. Кога ќе го стиснете мозолчето, да речеме на носот, раната која тогаш е направена може да се инфицира. Тогаш доаѓа до забрзано размножување на бактериите кои брзо одат до центарот на нервниот систем.

Why you should never squeeze spots

I won't ever squeeze them again. Ever.😱goo.gl/7XV3Tp

Gepostet von Bright Side am Samstag, 24. Dezember 2016

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.