ВИДЕО: Зошто алергиите се влошуваат секоја година?

Посилни и поинтензивни од година во година

Како што се менуваат годишните времиња, полека се потсетуваме на сите видови алергии што можат да постојат. А најодговорен за алергиите е поленот, кој предизвикува најголем дел од алергиските реакции. Но, зошто алергиите стануваат посилни и поинтензивни од година во година?

Всушност, алергиите се активираат и се влошуваат многу лесно, а потребно е само една сезона на полен или пак ново работно место во зграда каде има влага и ете ги – алергиите се појавуваат. Во видеото на Vox може да дознаете повеќе околу тоа што ги предизвикува и како се влошуваат алергиите.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.