ВИДЕО: Вака се прават гумени бомбони

Никогаш повеќе нема да пробате

Ова видео прикажува како се прават гумени бомбони, а процесот оди нананазад, од бомбона, па… до свиња.

Животинскиот отпад со посебен процес се претвора во желатин, кој освен за гумени бомбони, се користи за подготовка на други слатки.

Гумените се омилени кај многумина, а ретко кој знае од што се произведуваат.

Тие се прават од кожа и друг отпад што останува по преработката на месо, најчесто од свињи и говеда.

Се варат животински тетиви, коски, отпадно сало и делови од телото и се што се смета за отпад припреработката на месо.

Процесот е прикажан во следното видео:

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.