ВИДЕО по кое никогаш повеќе нема да користите стапчиња за уши

Кога ќе го видите сето ова...

981

Увото во внатрешноста е осетливо и ранливо, па доколку користите стапчиња за чистење, можете да предизвикате инфекција и силна болка.

Многу едноставно не сфаќаме дека таа работа може да биде опасна. Само во Англија, секоја година 7.000 луѓе се хоспитализирани замо затоа што со стапчињата за уши вршеле голем притисок на внатрешното уво и го повредиле. Вака ушниот восок се турка внатре во увото.

Докторите одамна остро се противат на употребата на стапчињата. Вашето уво само се чисти, верувале или не!

Доколку сепак одлучите да ги користите, направете вака:

Овде можете да видите што се случува кога поради тоа одите на доктор:

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.