ВИДЕО: Најлоша работа во историјата на медицината е вакцинирањето на децата!

Емотивна исповед на др. Слаѓана Велков

„Побарајте од лекарот кој на детето му дава вакцина да потпише изјава дека прифаќа казнена и материјална договорност за сите негативни последици на вакцинирањето. Ќе видите, од лекарот до министерството, никој нема да смее да ја потпише изјавата.
При набавка на вакцини, произведувачот се откажува од одговорноста за негативните последици. Ако производителот не е одговорен кој е тогаш одговорен? Одговорноста за животите на нашите деца е секогаш наша“.


Ви ја донесуваме потресната исповед на лекарката др. Слаѓана Велков, која одамна ја сфатила накарадната расипаност на медицинскиот систем и го напуштила, со тоа одрекувајќи се од угледот и материјалната сигурност која оди со титулата лекар.
Др. Слаѓана Велков е родена во Скопје, пораснала во Србија. Студирала медицина во Ниш и Скопје, каде и дипломирала. Работела за Обединетите нации во Македонија, како лекар по општа пракса на ургентното оделение во Врање и во Кувајт како лекар и менаџер за развој на медицината.
Последните немколку години се бави со професионално образование за самоизлекување со правилна исхрана и начин на живот. Одржала преку стотина предавања, радио и ТВ гостувања во Саудиска Арабија, Индија, Србија, Македонија, Кувајт, Шпанија, Бугарија и Австралија.
Во продолжување ви ја донесуваме потресната исповед на др. Слаѓана Велков, во целост.

ЗДРАВЈЕ
Додека работев како лекарка во Кувајт забележав дека пацинетите на кои ќе им препишев некој лек за неколку ендели доаѓаа со други симптоми – оние кои беа наведени како негативно делување на тој лек. Кога би добиле лек за новите симптоми се враќаа со старите симптоми – кои беа последица на тој другиот лек. Колку повеќе лекови им давав толку поболни беа.
Се запрашав дали начинот на лекување кој ние лекарите го применуваме е навистина исправен и единствен? Дали некаде на тој пат медицината застранила и дали, наместо да лекуваме, на болните луѓе им нанесуваме уште поголема штета? Кога мојата свекрва прими вакцина против грип и набргу се разболе и за жал умре година и пол по примената вакцина, тргнав во истражување на природните начини на лекување и дојдов до фрапантни откритија.
За мојата свекрва, за жал беше предоцна, но тие сознанија комплетно го променија моето сфаќање на медицината. Овие едноставни и лесно применливи сознанија дека во вакцината против свински грип во европските лаборатории е откриен – смртоносен вирус на птичјиот грип.
Прво би ја споменала лажната епидемија на свинскиот грип. Додека медиумите објавуваа вести за наводна епидемија и министерството купуваше огромен број вакцини со наши пари, благодарение на австралиската новинарка Џејн Бургермајстер дознаваме дека во вакцината против свинскиот грип во европските лаборатории е откриен смртоносен вирус на птичји грип.
Последиците од вакцинирање со оваа вакцина се катастрофални, со многу бројни смртни случаи и тешки заболувања, поради што е покренато и обвинение против Светската здравствена организација и останатите кои биле вмешани во прокламирањето на лажна пандемија. Таа иста организација промовира и останати вакцини. Дали и понатаму ќе веруваме некому кој се обидел да не измами, нападне или убие? Одговорот е: Не!Довербата е загубена.

Вакцинирањата доведуваат до стерилизација и тешки заболувања
Бил Гејтс, јавно без резерва вели дека со помош на вакцините бројот на луѓето ќе се намали за 15%, па на основа на тоа може да се донесе заклучок дека во земјите каде вакцинирањето е задолжително ќе дојде до намалување на луѓето, со стерилизирање на вакцината и тешки заболувања вклучувајќи и аутизам.
Се’ повеќе малечки деца се разболуваат од рак, шеќерна болест, реуматоиуден артритис, улцерозен колитис, алергии, астма и многу други болести, а јаката врска помеѓу вакцината и тие болест е се’ повеќе очигледна.

Фармацевтските компании ги интересираат исклучиво парите а се откажуваат од одговорноста

Компаниите кои произведуваат вакцини не ги интересира здравјето на луѓето туку исклучиво бизнисот. Но, за нас тоа не е бизнис туку драгоцено здравје на нашите деца и затоа мораме да превземеме одговорност. Одговорноста за здравјето на нашите деца ја имаме исклучиво ние родителите а не организациите, болниците и лекарите.
Фрапантен е фактот дека произведувачите на вакцините се одрекуваат од одговорноста за сите можни последици од вакцината! Кога нечие дете ќе се разболи или загуби животот, како оштетениот ќе тужи ако произведиувачот се откажал од одговорноста? Кога купуваме фрижидер,кому ќе му се обратиме ако се расипе, ако немаме гаранција? Одговорноста на крајот е на лекарот кој ја дава вакцината и тој мора да потпише дека гарантира дека на детето нема да му се случи ништо лошо доколку прими вакцина.

 

Законот е на страна на пациентите
Според Уставот никој не смее да биде подвргнат на било какво злоставување или, без своја дозвола, лекарски или научен експеримент а знаеме дека вакцинирањето спаѓа во медицински експеримент бидејќи не постои ниту една клиничка студија која ја потврдува ефикасноста и безбедноста на вакцината.
Според тоа, присилувањето на вакцинирање е противуставно. Исто така е противуставно условувањето со вакцина за запишување во градинка или на училиште.

Повеќето развиени европски земји немаат задолжително вакцинирање
Исто така важно е да се напомене дека вакцинирањето не е секаде задолжително, па така имаме европски земји во кои вакцинирањето не е задолжително: Германија, Холандија, Луксембург, Велика Британија,Данска, Ирска, Грција, Шпанија, Португалија, Австрија, Финска, Шведска, Норвешка, Кипар, Естонија, Летонија, Литванија и Швајцарија.
А европските земји во кои вакцинирањето е задолжително се: Србија, Македонија, БИХ, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Чешка, Словачка, Унгарија, Полска, Романија. Во земјите од Словенија „па надолу“ постои „заканување со незапишување во училиште, казни и одземање на децата поради невакцинирање (што законски е неосновано), додека луѓето во Западна Европа никој не ги присилува на тоа, иако вакцините се промовираат многу агресивно.

Историски податоци зборуваат за неефикасноста и бесмислата на вакцинирањето

Имаме податоци, графикони и студии на многубројни врвни светски стручњаци кои недвосмислено покажуваат дека вакцинирањето не искоренило ниту една болест, туку се имплементирале дури откако 90% од болестите веќе биле искоренети. Заразните болрсти се искоренети со подобра хигиена, подобра исхрана, подобри услови на живот, со воведување фрижидер и т.н.
Историски податоци кажуваат дека во епидемиите, главно, заболувале, вакцинираните луѓе. Па така помежу 1871. и 1872. година имаме епидемија на мали сипаници веднаш после масовното вакцинирање против малечки сипаници. Умреле 45.000 луѓе.
Во Германија помеѓу 1940. и 1945. се појавила епидемија на дифтерија после масовно вакцинирање против дифтерија.
Во 1972. година во Гана, една од најлошите епидемии на малечки сипаници меѓу вакцинираната популација.
Во Велика Британија помеѓу 1970. и 1990. повеќе од 200.000 заболени од голема кашлица кај деца кои биле вакцинирани против голема кашлица.
Во Индија во 70. ттите години на минатиот век, 260.000 случаи на туберкулоза меѓу вакцинираната популација.

 

Во 1977. година, доктор Јонас Салк, кој прв ја развил вакцината против детската парализа во Конгресот сведочи заедно со колегата дека масовното вакцинирање против детска парализа е одговорно за случаи на детска парализа во САД од 1961. година.
Во 1979. година Шведска поради неефикасноста на вакцинирањето се откажала од вакцинирањето против големото кашлање бидејќи големата кашлица се јавувала токкму кај вакцинираната популација.
Во Оман помеѓу 1988. и 1989. година избила епидемија на детска парализа меѓу вакцинираните деца.
Во 1944. година списанието New England Journal of Medicine објавува истражување дека повеќе од 80% деца помлади од пет години се разболеле од голема кашлица во школите токму меѓу вакцинираните деца.
Во 1990. година списанието Journal of the American Medical Association објавува напис во кој вели дека масовните појави на малите сипаници се случува во училиштата меѓу вакцинираните деца.

Аутизмот поврзан со вакцинирањето
Познато е дека последните неколку години драстично е зголемен бројот на аутистични деца. Аутизмот се шири како епидемија. Бројот на аутистични деца се зголемил од 1:10.000 (едно дете на 10.000 деца) што било во 1980. година на 1:50 (едно дете на 50) во 2013., што е катастрофално.
Податоците се од подрачјето на САД, меѓутоа, ниту европските статистики не се разликуваат многу.Ве молам погледнете го кусото видео на Youtube:!Важно!Американскиот конгрес за аутизмот“, во кое се разоткриваат многу задкулисни дејствија кога станува збор за вакцините и заташкувањето на вистината за аутизмот во прашањето.

Има се’ повеќе студии кои покжуваат дека причина за аутизмотг е вакцината. Др. Лора Хевитсон и нејзините колеги направиле студија на приматите на Универзитетот во Питсбург во Пенсилванија (САД). Приматите добиле стандардна вакцина во дози кои одговараат на нивната тежина и возраст и вакцинираните мајмуни добиле аутизам, за разлика од невакцинираните.
Италијанскиот суд во 2002. година пресудил, во случајот на Валентино Бока, дека аутизмот е предизвикан со вакцина. Владата исплатила 174.000 евра оштета, а стотици други случаи на аутизам чекаат на судење.

 

Природниот имунитет и имунизација се две потполно различни работи
Кога вакцината ќе се вбризга во телото се зголемува бројот на антитела, бидејќи телото се брани од напаѓачот кој неприродно влегува во нашиот организам. Тие антитела ги напаѓаат органите на примателите насекаде каде што вакцината ќе се најде. Бидејќи мозочното ткиво има афинитет кон алуминиум и живее од вакцина, а овие два елементи се многу јаки неуротоксини и се акумулираат во мозокот, антителата ќе го напаѓаат точно мозочното ткиво.
Менинге се обвивки на мозокот и кога ќе дојде до воспалување на обвивката таа состојба ја викаме менингитис. Кога живата ќе продре длабоко во мозокот и антителата ќе го нападнат самиот мозок таа состојба ја нарекуваме енцефалитис. Менингитисите можат да бидат вирусни, бактериски или пак, некои токсини можат да предизвикаат воспалување на мозочните обвивки.
А, тоа значи дека секоја вакцина може да предизвика менингитис и енцефалитис, а благ облик на воспалување на мозокот и мозочните обвивки има секое дете кое прима било каква вакцина. За тоа детално говори професорот др. Расел Блејлок, познат американски детски неврохирур. Неговите предавања можете да ги најдете на Youtube.
Појавата на антитела во крвта после вбризгување на вакцината нема никаква врска со имуниот одговор. Бројот на антитела ќе биде зголемен и ако вбризгаме некое масло во мускулот бидејќи ниту тоа не е природен начин на пробив на микроби (или некоја друга материја) и телото автоматски ги напаѓа нефобредојдените.

Вакцинацијата се базира на пораст на анти тела и нема никаква врска со имунитет
Вакцинацијата се базира на зголемување на бројот на антитела, кои немаат никаква врска со имунитетот. Имунизацијата и имунитетот се две различни работи. Имунизацијата е вештачки метод кој вештачки уфрлува синтетички вируси создадени во лабораторијата, додека имунитетот е имунолошки одговор на природните микроби кои влегуваат на природен начин. Едно нема врска со друго.
Кога станува збор за вакцинирање се вели дека присуството на антитела значи дека телото е заштитено, а кога станува збор за СИДА, велат дека присуството на антитела во крвта значи болест. Оваа очигледна контрадикција го доведува целиот сомнеж за целиот концепт на вакцинација и неговите цели.

 

Вакцинирањето усмртило и осакатило безброј деца
Очигледно, станува збор за целосно неточни средновековни постулати на кои се темели вакцинирањето – најопасната медицинска пракса во историјата на класичната медицина, која усмртила и осакатила безброј деца. Многу лекари и научници веруваат дека најмалку 70% од денешните болести се последица од вакцинација.
Детските болести се природни болести кои не зајакнуваат. Не сум била вакцинирана и ги надминав сите детски болести без никакви проблеми. Вакцинираните деца имаа исти болести истовремено со мене. Ние не треба да се браниме од ништо, туку да го подигнеме имунитетот со свежа храна и Сонцето, па секоја “болест” ќе биде само блага непријатност. Во класичната медицина постојано се “објавува војна”: се зборува за болести, операции, предвидувања … наместо да се занимава со здравјето и превенцијата.
Побарајте од лекарот кој на детето му дава вакцина да потпише изјава дека прифаќа казнена и материјална договорност за сите негативни последици на вакцинирањето. Ќе видите, од лекарот до министерството, никој нема да смее да ја потпише изјавата.
При набавка на вакцини, произведувачот се откажува од одговорноста за негативните последици. Ако произведувачоѕт не е одговорен кој е тогаш одговорен? Одговорноста за животите на нашите деца е секогаш наша.
Тука станува збор за живот и смрт и жртвите од ова вакцинирање самите се организираат и ангажираат адвокати да ги застапуваат нивните права и да креираат политички групи кои бараат измени на законот и поострување на контролата. Само во САД, десетици адвокатски фирми се специјализирале за застапување на случаи оштетени со вакцинирање. На сите им препорачувам добро да се информираат пред да донесат било каква одлука.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.