ВИДЕО: Експеримент покажа што прават 600 цигари на вашите бели дробови!

По ова нема да сакате да запалите цигара!

Пушењето е штетно по здравјето, но и покрај тоа што луѓето го знаат тоа сепак секојдневно купуваат цигари.

Колку е навистина штетно покажува еден едноставен експеримент. Имено на Твитер се појави интересно видео кое покажува колку е штетно пушењето.

Во стаклена „тегла“ со вакум стави памук.

Еве како изгледаше памукот после „испушени“ 30 цигари, така изгледаат белите дробови.

Коментари

коментари