ВИДЕО: Дедо болен од рак ги надживеал и докторите – Ова е лекот

ОДБИЛ ХЕМОТЕРАПИЈА, ДОЧЕКАЛ 102 ГОДИНИ

2,110

Докторите во Грција во 1976 година на овој човек му дијагностицирале неизлечлив ра к на бел ите дробов,и па тој се помирил со тоа дека ќе ум ре. Девет различни лекари му го кажале истото, дека му останале уште шест месеци живот и дека морал да почне со агресивен третман – хемотерапија. Но тој не сакал да се лекува со тие опас ни третмани, хемот ерапијата ја одбил и се вратил во родното место т.е едно село во Грција.

После тоа се случило нешто неверојатно, на самиот почеток бил во депресија па по цели денови лежел во кревет, а неговата сопруга и мајка се грижеле за него. Еден ден, му се вратила желбата за живот, до душа за кратко зошто мислел дека му останало уште малку време. Започнал со активен живот. Секоја недела од сабајле се качувал на брдо каде се наоѓа грчка православна црква во која неговиот дедо бил свештеник. почнале да му проаѓаат мештаните кога дознале дека се вратил во неговиот роден крај и секој ден со нив зборувал со часови со две шишиња домашно вино „ Барем ќе ум рам среќен”, си помислувал.

Следниот месец од некоја причина, почнал да ја чувствува снагата. Еден ден, одлучил да насади своја градина. Не очекувал, дека толку ќе почне да работи, почнал да се буди рано и по цели денови минувал надвор на воздух. Самиот си правел ручек со зеленчукот од својата градина. Кога ќе паднела ноќта одел во локалната кафеана да игра домино до доцна во ноќта. Годините минувале, тој бил се поздрав и поздрав и така се чуствувал. Ја надоградил својата куќа со неколку соби, а годишно произведувал и до 1.5000 литри домашно вино.

По 30 години таков живот доживеал 97 години кога сфатил дека не умрел и одлучил да ги посети лекарите со своите резултати за да провери што се случило. Кога се вратил кај докторите кои му кажале дека му останале уште шест месеци живот, се зачудил бидејќи сите до еден биле мрт ви. Сите ги надживеал. И тоа што никогаш не отишол на хемотерапија која требало да му го продолжи животот. Само се преселил на село, овој човек починал на неверојатни 102 години. Умрел од старост, а ракот кој го споменале повеќе не постоел.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.