Ви се појавуваат црвени точки на нозете по бричењето? – Причината ќе ве шокира

Ако користите брич сигурно ви се случило барем еднаш да ви се појават црвени топчиња по бричењето. Често болат и печат, а кога ќе дознаете што се, ќе го фрлите бричот веднаш.
Кога вашиот брич го оставате во тоалет на отворено, и особено ако е веќе користен, се наталожуваат огромен број бактерии. Со тие бактерии кога ги нанесувате на кожа, истата ја иритирате, и самите пори кои се отвараат се ново легло за бактерии.
Сепак, секако може нешто да се превземе. Менувајте го бричот на 5 до 7 бричења најмногу. Добро измијте го пред користење со топла вода.
Ако се иритирате ставете пешкир на кожата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.