Вежбањето наутро го подобрува здравјето!

Аеробните вежби го стимулираат производството на ензими и хормони кои предизвикуваат телото да ја зголеми потрошувачката на складираните маснотии.

Обидете се да избегнете вежби со оптоварување бидеќи тие ќе го зголемат производството на хормон за растење, кој ја зголемува мускулната маса.

Комбинацијата од аеробик и музика ќе создаде релаксирачки ефект на телото, ќе предизвика чувство на среќа, а ќе го намали стресот, анксиозноста, вознемиреноста и депресијата.
Физичката активност, особено аеробната физичка активност, е фантастичен метод да се зголеми нивото на енергија во текот на денот.

Доколку се уште сте убедени дека треба да вежбате за „добро утро“, но и за да имате успешен работен ден, еве ви уште неколку причини кои треба да ве уверат во тоа:

1. вежбањето наутро ослободува ендорфин, и ве полни со енергија за цел ден.

2. ве енергетизира и ве буди.

3. може да помогне во регулација на апетитот за остатокот од денот.

4. деноноќниот ритам на вашето тело се прилагодува на вашата утринска рутина, па полесно ќе можете да се разбудите секој ден во истото време.

5. мала е веројатноста од замор кога тренингот, односно важбањето го правите рано наутро.

6. го зголемува метаболизмот и неколку часа по тренингот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.