Утре ќе спиеме еден час повеќе

202

Од ноќеска во 3 часот по полноќ почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час назад што значи дека времето во три часот, ќе се смета како два часот. Зимското сметање на времето почнува последниот викенд од Октомври и трае до последниот викенд во Март кога започнува летното сметање на времето.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.