Трудниците треба да пливаат!

Со пливањето ги намалувате и нивото на стрес и нервозата што ја чувствувате при извршувањето на секојдневните обврски. Исто така, тоа посебно им се препорачува на бремените жени.

Стручњаците препорачуваат разни вежби за бремените жени со цел да се почувствуваат подобро и полесно да поминат при пораѓање. Пливањето можеби е и најдобриот избор на вежби бидејќи не се прави притисок врз телото, а истовремено и доаѓа до подобар проток во крвта во матката.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.