Трудници треба да јадат црно чоколадо!

Канадски научници утврдиле дека умереното консумирање на црно чоколадо (30 грама дневно) за време на бременоста, поволно влијае врз развојот на фетусот.

Црното чоколадо е богато со флавоноиди што ја подобруваат функцијата на плацентата и помагаат при правилно растење на плодот.

Претходните истражуваа покажаа дека умереното јадење на црно чоколадо го намалува ризикот од компликации за време на бременоста.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.