Три бебиња помали од шест месеци заболени од морбили

Нови случаи

Три нови доенчиња на возраст од 5 месеци до 1 година заболени од сипаници лежат на Инфективната клиника во Скопје. Во потешка состојба се две деца и двајца возрасни кои се исто така хоспитализирани. Во меѓувреме, денеска продолжи теренската вакцинација во основните училишта.

Теренската вакцинација утре ќе се прекине поради празникот 1-ви мај.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.