Таравари назначи 17 нови директори на клиники, болници и здравствени домови

580

Институт за трансфузиона медицина на РМ – д-р Кочо Димитровски
Клиничка болница Битола – д-р Зоран Лазаров
Општа болница Кавадарци – д-р Диме Коцев
Општа болница Велес – д-р Димитар Стровјански
Универзитетска клиника за дигестивна хирургија – д-р Зоран Караџов
Универзитетска клиника за детски болести – д-р Катерина Ставриќ
Универзитетска клиника за психијатрија- д-р Стојан Бајрактаров
Универзитетска клиника за неврохирургија – д-р Владимир Рендевски
Универзитетска клиника за максилофацијална хирургија – д-р Славе Наумовски
Завод за физикална медицина и рехабилитација-Скопје – д-р Маја Манолева
Здравствен дом Битола – д-р Весна Спировска
Здравствен дом Крива Паланка – д-р Бранко Стаменковски
Здравствен дом Кратово – д-р Љупчо Бојаџиев
Здравствен дом Виница – д-р Венцо Вијунов
Здравствен дом Пробиштип – д-р Гоце Неделковски
Здравствен дом Струмица – д-р Љубица Митева
Завод за слух, говор и глас Битола – д-р Дивна Најдовска

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.