со таг

рак

Германскиот онколог Антони Бергам открива како се хранат онколозите за да се заштитат од рак

За да се заштитат од појавата на рак, исхраната на онколозите е многу контролирана. Постојат производи што влијаат врз нашето тело и кои треба почесто да ги јадете за да го сочувате здравјето, но има и такви што се наоѓаат на црна листа.…

Еве листа на 16 работи кои научниците досега ги поврзаа со појавата на рак

За појавата на карцином во најголем дел од случаите е одговорна генетиката, но исто така и животниот стил има многу големо влијание. Некои случаи на карцином не можеме да ги контролираме, поради одредени генетски предиспозиции, но…

Пелинот е билка која убива 98% од канцерогените клетки за 16 часа

Пелинот е трајна билка со разгрането стебло, полугрмушест облик, и со висина до 1 метар. Стеблото е округло со перасто разделени листови, а цветовите се во грозд со ситни полусвенати главици. Откриено е дека пелинот придонесува за…

Лекот за ракот, најверојатно, е во човековото тело

Тим научници од Универзитетот во Кардиф во Велс, открија начин за уништување на ракот на простата, гради, бели дробови и на други органи. Откритието е објавено во списанието „Нејчр имунолоџи“. Наодите сè уште не се тестирани на пациенти,…

Кората од билката Мачја канџа спречува рак на дојка, леукемија и рак на бели дробови

Во природата постојат преку пет милиони лековити супстанции и секоја година се откриваат нови природни лекови. Потрагата по ефикасни лекови се почесто се насочува кон шумите. Терапевтскиот ефект на лековитата билка Мачја канџа (Uncaria…

Оваа козметичка процедура ја прават скоро сите жени а тоа доведува до рак на дојка

Научниците направија нова студија поврзана со една од најпопуларните козметички процедури кај жените, која скоро секоја жена го прави многу често. Според истражувачите тоа може да доведе до развој на многу подмолно заболување, од кое…

Промените на ноктите можат да бидат предупредувачки знак за рак на белите дробови

Организацијата „Cancer Research“ спровела истражување за  тест кој се користи за да се детектираат раните знаци на рак на белите дробови. Всушност, станува збор за обликот на ноктите. Ако вашата кожа не осветли кога ќе притиснете со…

Овие намирници секој ден ги конзумираме, а се нездрави и предизвикуваат РАК

Постојат голем број намирници кои докажано го зголемуваат ризикот од рак, а ова се најнездравите намирници според The truth about cancer а кои ние ги козумираме секојдневно. Генетски модофоцорана храна (ГМО): ГМО и хемиски одгледаната…

Сок кој го убива ракот

Рудолф Бројс од Австрија осмислил рецепт за посебен сок кој дал одлични резултати во лекување на оваа болест. Со помош на своите методи, Бројс излекувал над 45.000 луѓе од рак и други болести, а според него, ракот може да се преживее само…

Печурките го намалуваат ризикот од рак на простата

Истражување на јапонски научници посочува дека консумацијата на печурки штити од рак на простата, доколку се јадат трипати во седмицата. Проучувањето е спроведено во Универзитетот на Тохоку и траело 13 години. Во испитувањата…