со таг

понеделник

Во понеделник најлесно се откриваат неверства!

Ако може да им се верува на податоците на порталот „Illicita encounter“, понеделник е денот кога најлесно ќе ги откриете прељубниците. Имено, после викендот поминат со семејството, оние кои изневеруваат, најмногу комуницираат со…

Неколку совети за да го засакате понеделник

Доколку не го сакате почетокот на работната недела и од самата помисла дека е понеделник ви паѓа тешко, еве неколку совети барем малку да го разубавите тој мрачен ден. Наспијте се доволно Нема ништо полошо од тешкото будење наутро со…

Кој ден и месец се најризични за добивање на срцев удар?

Повеќето срцеви удари доаѓаат во понеделник, додека декември е најчест месец за инфаркти, покажува истражувањето на шведските научници. Научниците анализирале податоци од 156.000 пациенти примени во болница поради срцев удар, во тек на…