со таг

мажи

Зошто депресијата се јавува почесто кај жените?

Дали знаевте дека депресијата двојно почесто се јавува кај жените отколку кај мажите? Американските научници неодамна пронајдоа потенцијално објаснување засновано на истражување на животни. Научниците сместиле во стресна околина група…

Сè повеќе мажи се одлучуваат за пластични операции

Естетските операции до неодамна беа табу тема, особено меѓу посилниот пол. Но, Американското здружение на пластични хирурзи сега тврди дека мажите често легнуваат под нож и тоа првенствено поради настојувањето што подолго да го…

Машки биолошки часовник

Кога станува збор за плодноста и раѓањето, секогаш се спомнува биолошкиот часовник на жената, но се заборава дека истиот тој часовник отчукува и за мажите. Плодноста на мажите опаѓа со годините, а според нова студија, мажите би требало да…

АЛАРМАНТНИ вести за мажите кои го носат мобилниот во џебот од пантолоните

Мажите кои својот телефон го држат во џебот од панталоните или фармерките ризикуваат тој буквално да им ја уништи плодноста, предупредува најновото истражување. Тестовите покажаа дека бројот на сперматозоидите е драстично намален кај…

Лани во Македонија само 44 татковци користеле породилно

Европската Унија воведува задолжително породилно отсуство од најмалку десет платени денови за татковците после пораѓањето на сопругите. Привремениот договор постигнат меѓу советот и парламентот предвидува и најмалку 4 индивидуални месеци…

Најголеми митови за спермата во кои МОРА да престанете да верувате

Повеќето мажи продуцираат помеѓу 39 милиони и 929 милиони сперматозоиди при ејакулација, според Светската здравствена организација. Но, колку всушност знаеме за спермата? Мит 1: Не можете да забремените од предсемената течност.…

Во оваа работа, мажите се исти како и жените …

Мажите и жените во многу нешта се различни, но едно неодамнешно истражување дека во една работа се исти – барањето совршена фризура. Резултатите велат дека дека мажите во текот на животот менуваат до пет различни фризури, а за…

Мажите кои не можат да направат десет склекови изложени се на поголем ризик од срцев удар

Мажи во средни години кои не можат да направат десет склека одеднаш имаат далеку повисок ризик од срцев удар и други срцеви болести, покажува едно најново истражување. Мажите кои можат да направат повеќе од 40 склекови со тоа го…

Откријте дали имате недостаток на железо?

Според СЗО, осум од 10 лица се соочуваат со недостаток на железо во крвта и поради тоа имаат неправилен транспорт на кислород до сите клетки во телото. Жените треба да внесуваат 18мг железо дневно, додека на мажите им се потребни 8мг.…

Жените во Европа имаат 5 години подолг животен век од мажите!

Европските граѓани живеат подолго, но порастот на животниот век забавил од 2010, покажува една студија направена од Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД) со поддршка на Европската комисија. Извештајот за здравствената…