со таг

донација

„Алкалоид“ со донација за студентските и училишните домови во Скопје

И покрај сите предизвици кои ги постави почетокот на новата учебна година, 1 октомври го означува стартот на едно ново поглавје во македонското образование. Покрај училиштата, со работа ќе започнат и студентските и училишните домови, кои…

„АЛКАЛОИД“ И ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ СО ДОНАЦИЈА ОД 170.000 ЕВРА ЗА ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО…

Во текот на 2019 и 2020 година „Алкалоид АД Скопје“ реализираше донација во Општата болница во Кавадарци во вкупен износ околу 10.500.000 денари (170.000 евра), комплетно опремувајќи го Интерниот оддел за женски болести во оваа јавна…

Деветти хуманитарен пикник на “Алкалоид” – Милион и двесте илјади денари донирани…

На деветтиот по ред хуманитарен пикник беа собрани милион и двесте илјади денари во Фондацијата „Трајче Мукаетов“ кои ги донираа вработените во „Алкалоид“ АД Скопје, членовите на нивните семејства и нивните пријатели, за што добија…

Донација на Клиниката за детски болести – Ќе прават централен мониторинг на виталните…

 Централен мониторинг на виталните параметри кај децата ќе се прави во Одделот за интензивна нега на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација од фондацијата „Проект Хоуп“. Мониторингот се воведува во рамки на…

Нова терапија за успешно лекување на пациентите со хепатитис Ц во Македонија

Пациентите со хепатитис Ц (вирусно заболување кое го напаѓа црниот дроб и има многу брза прогресија) ќе примаат нов тип терапија со што ќе се овозможи нивно целосно излекување. Станува збор за донација од американска фондација, беше…

Над еден милион денари од хуманитарниот пикник на „Алкалоид“ донирани за Здружението „Живот со…

Над еден милион денари од годинашниот хуманитарен пикник на Алкалоид завршија кај здружението на граѓани со ретки болести Живот со предизвици. Осма година под закрила на фондацијата Трајче Мукаетов, околу три илјади вработени и нивни…

Респиратори за домашни услови донирани на Детската клиника

Апарати за механичка вентилација во домашни услови доби како донација Клиниката за детски болести во Скопје. Со нив, пациентите ќе можат наместо во болница да престојуваат во домашни услови. Апаратите се донација од спортските…

Гостиварската болница доби турска донација во возила!

Со симболично предавање на клучевите од две амбулантни возила, Тулин Еркал Кара амбасадорката на Република Турција ја врачи донацијата наменета за гостиварската општа болница „Ферид Мурад“. На пригодната свеченост покрај претставниците на…

Детска клиника доби апарат кој го олеснува дишењето кај предвремено родените бебиња

Опрема за реанимација со неинвазивна респираторна поддршка, наменета за предвремено родени деца, односно доенчиња кај кои е потребно подобрување на волуменот на белите дробови, доби денеска Универзитетската клиника за детски болести.…

Хуманитарен пикник на вработените во Алкалоид – Донирани над еден милион денари на Клиниката…

Над еден милион денари во Фондацијата „Трајче Мукаетов“ донираа вработените во „Алкалоид“ АД Скопје, членовите на нивните семејства и нивните пријатели, за што добија специјално дизајнирана маичка. Средствата ќе бидат донирани на…