со таг

бугари

Бугарски специјалисти ќе дојдат во Македонија и ќе работат со нашите лекари!

Сите мерки што ги планираме се во насока докторите да останат и да работат во нашиот здравствен систем. Направивме анализа за изминатите години, според која, околу 2.000 доктори заминале од земјата, изјави денеска министерот за здравство…

Филипче – Пенков: Размена на искуства, едукации и странски експертизи во областа на гинекологијата

Продлабочување и унапредување на соработката со бугарското Министерство за здравство во делот на разменување искуства, знаења, едукации и странски експертизи, била целта на денешната работна средба меѓу министерот за здравство Венко Филипче…